Пътна помощ

0899 79 99 99 | 0999 99 99 44

Съвети за автомобила

съвети за автомобила

Съвети за автомобила

Поддържането на автомобила е много важна стъпка, която всеки собственик на автомобил трябва да следва. За да увеличи живота на автомобила си и да го направи да изглежда напълно нов през цялото време. За това винаги следвайте графика си за поддръжка и никога не го пренебрегвайте или забавяйте. Така че автомобилът ви, винаги да е в перфектно състояние, когато имате нужда от него. Съвети за автомобила. Превантивната поддръжка е най-доброто нещо, което можете да направите. За да увеличите живота на автомобила си и да спестите пари за ремонт. Никога не пренебрегвайте профилактичната си поддръжка, тъй като те могат да ви кажат, кога да сменяте маслото, да проверявате налягането в гумите, да получавате инспекция и така нататък. Най-доброто ръководство което можете да получите, е от ръководството на вашия автомобил. Въпреки това, ние сме предоставили някои съвети за поддръжка на автомобила.

Полезни съвети за автомобила

Ето няколко съвета за поддръжка на автомобила, които трябва да следвате, за да може той да изкара по-дълго време. Проверете Вашия въздушен филтър на автомобила, проверете акумулаторната батерия. Проверявайте редовно течностите и налягането на гумите, сменяйте свещите на всеки 50 000 километра. Вземете Вашите гуми завъртени и балансирани, почистете предното стъкло и сменете чистачките. Проверете и сменете всички ремъци на ангренажа и динамото. Осигурете правилна работа на охладителната система, проверете спирачките на автомобила. Почиствайте двигателя периодично с почистващи препарати, носете Автомобилните инструменти по всяко време. Защитете фаровете си, почиствайте редовно вътрешността на вашия автомобил на автомивка. Проверете въздушния филтър на автомобила, при нужда го сменете с нов. Много от проблемите се дължат на повредени въздушни филтри. Трябва да сменяте филтрите на автомобила, на всеки 12 месеца или след 12000 км.

Проверете въздушния филтър на автомобила

Съвети за автомобила. Никога не пренебрегвайте тази поддръжка, тъй като тя може да доведе до проблеми във вашата климатична система на автомобила. Можете да подмените филтъра на вашия климатик само за 10 минути. Извършвайки това сами, можете да спестите пътуването си до автосервиза, а също и парите. Ето как можете да направите това. Първо намерете филтъра, който се намира под капака на двигателя. Това е черна правоъгълна кутия, в която има метални скоби. Можете да го видите веднага след като вдигнете капака. Ако не го намерите там, проверете ръководството на автомобила за помощ. След като го намерите, отстранете корпуса и вижте как филтърът е вграден в него. Важно е да се отбележат посоките на филтъра. След като го премахнете, поставете новия филтър по същия начин, в същата посока. Той трябва да бъде перфектно прилепнал по ръбовете. След като сте готови, затворете металните скоби. Също така може да почистите мястото на стария филтър като използвате компресор за въздух.

Проверявайте редовно течностите и налягането на гумите

Това ще подобри живота на филтъра и двигателя ще изкара по-дълго време. Това е нещо, което не трябва да пренебрегвате или забавяте на всяка цена. Това са основните компоненти на Вашия автомобил и също имат навика да се повредят много бързо. Винаги трябва да обръщате особено внимание на вашите гуми и течности. Задачата за проверка е само 10 минути. Всичко, което трябва да направите, е да отворите капака на двигателя когато се охлади и да проверите нивото на маслото. Почистете щеката на маслото добре и след това го поставете отново на място. Когато я издърпате ще забележите, че маслото залепва за нея. По този начин ще знаете кога да смените маслото на двигателя. Докато правите това, проверете нивото на течността на спирачната система. Както и маркучите и ремъците за всякакви признаци на износване. След загряване на автомобила, проверете нивото на течността на трансмисията. Можете да проверите налягането на гумите, като използвате манометър за гуми.

Сменяйте редовно свещите и гумите на автомобила

Съвети за автомобила. Уверете се, че гумите имат необходимото налягане. Организирайте това всяка седмица за по-малко износване на гумите. Всички се сблъскахме със ситуацията, в която сме останали на пътя през нощта, само с осветлението на нашите мобилни телефони. Това не е хубава ситуация, нали ? За да избегнете това, никога не пренебрегвайте нивото на батерията и винаги го проверявайте редовно. Проверете за течове или за натрупване на минерали около акумулатора. Винаги го почиствайте с четка за почистване, когато е необходимо. Ако забележите, че вашият двигател не работи ефективно, то причината вероятно е във свещите. Ако не сте ги проверявали за износване, те може да бъдат покрити с нагар. Проверете и ги заменете, ако е необходимо. Обикновено свещите издържат до 30 000 километра. Проверете ръководството на автомобила за точна идея, тъй като тя е специално написана за вашият автомобил и дава по-добри резултати.

Сменяйте редовно Вашите гуми и ги балансирайте

Това е най-лесният трик, за да се предотврати износването на гумите. Всички гуми на автомобила, не се износват равномерно в еднаква степен. Като превъртите предните и задните гуми, ги правите по-издръжливи. Уверете се, че гумите на автомобила са винаги перфектно подравнени. Тъй като износените гуми, могат да ви накарат да загубите контрол над автомобила. И да причините пътно транспортно произшествие. Почистете предното стъкло и сменете чистачките. Мръсното предно стъкло, може да се окаже много неприятно, ако не се почиства редовно и може да причини редица инциденти. Много е важно за водача, да получи перфектната и ясна гледка към пътя за безопасно шофиране. Ако не ги почистите, там се натрупват мръсотия, което може да доведе до влошаване на качеството на видимостта. Ако наближава дъждовен сезон, проверете чистачките и ги подменете, когато е необходимо. Използването на повредени чистачки може да причини драскотини по стъклото и да пречи на изгледа.

Съвети за автомобила – Работа на охладителната система

Проверете добре ремъците на автомобила и при необходимост ги сменете с чисто нови. Ако ремъците се скъсат, ще причинят повреда на другите аксесоари и ще направят сметката на ремонта твърде висока. Препоръчително е да ги проверявате на всеки 60 000 километра, но първо трябва да прочетете ръководството на автомобила. Осигурете работата на охладителната система. Маркучите, които пренасят охлаждащата течност на двигателя, могат да се повредят много бързо, тъй като транспортират течности с високо налягане, които могат да се счупят, ако налягането е твърде високо. Освен това, маркучите на нагревателя са изправени пред същия проблем, тъй като пренасят гореща охладителна течност в отделението за пътници. Най-добрият начин за ефективна работа е да създадете перфектен баланс между тях и да го проверявате редовно. И защо трябва да го правите ? Отговорът е, че тази подменена система би се срязала дълбоко в джобовете.

Съвети за автомобила

Проверете спирачките и спирачната система на автомобила. Ако спирачната система Ви е ефективна, автомобилът ще пътува сигурно и безопасно много дълго време. Спирачките осигуряват безопасно шофиране за пътниците в автомобила, както и за хората около вас. Проверката на спирачките и подмяната им е като смяна на маслото на автомобила. Това ще докаже, че спирачната система работи правилно. Но ако цветът на спирачната течност е по тъмна, това е сигнал че трябва да я подмените с нова, възможно най-скоро време. За да направите спирачната система по-издръжлива, трябва да я сменяте напълно на всеки две години. Това може да изглежда като много лесен съвет, но има голямо влияние върху поддръжката на автомобила. Поддържането му извън обсега на слънчевата светлина, помага на външния материал и боята да останат напълно невредими. Това ще направи автомобила ви по-стилен и по нов, за по-дълъг период от време.

Сайта е изработен от | Newsphere by AF themes.