Пътна помощ

0899 79 99 99

Съвети за купуване на кола

Съвети за купуване на кола

Ако не живеете в голям град като София, ако имате автомобил това е необходимост в България. Автомобилът не се счита за луксозна стока. Въпреки че има много луксозни автомобили, на разположение са тези, които може да си ги позволят. Съвети за купуване на кола. Наличието на автомобил, ви дава свободата да се движите по всяко време на денонощието, където си пожелаете. Но в същото време вие отговаряте за автомобилни плащания, застраховки, регистрации. Гориво и всички необходими ремонти по автомобила. Ако нямате достатъчно пари за финансиране на автомобила, ще трябва да изтеглите заем. Да изтеглиш кредит от банка в България, е много трудно нещо. Особено ако не се водите на работа и да нямате трудов договор. За тази цел непременно ще ви проверят за кредитна история. Кредитната история е начин за определяне на риска при даване на заем. Като се провери, дали в миналото сте изплатили сметките си навреме.

Откъде да се финансираме за автомобила

Следователно може да се наложи да предоставите други средства за доказване на доходи. Може да покажете каква заплата получавате и парите които имате за авансово плащане. Някои работодатели гарантират за своите служители, като се надяват те да останат на работа при тях много дълго време. В същото време, може да подпишете споразумение с вашият работодател. И неговата компания да ви отпусне малък заем ако е възможно. Затова попитайте вашия работодател, дали има възможност за кредитиране. Възможно е да получите кредит за автомобил, без кредитна история. Но лихвеният годишен процент, ще бъде много висок. Също така лихвеният процент за финансиране на дилъри е по принцип много по-висок от другите банки или финансови институции. Не вземайте заем за автомобили с не повече от 48 вноски, или четири години изплащане. В противен случай може да купувате нещо, което не може да си го позволите. Ако имате възможност, платете поне 20 процента аванс.

Избор на автомобил втора употреба – Съвети за купуване на кола

В България има много разновидности от автомобили и цените варират различно. Определете приоритетите които бихте искали да имате в колата, като се съобразявате с бюджета си. С тази информация може да потърсите автомобили, които искате и може да си позволите. Много хора предпочитат японските автомобили, пред немските или американските. Защото изискват по-малко подръжка и имат по-висока стойност за препродажба. Най-популярните производители на японски автомобили са Тойота и Хонда. Тези две марки автомобили, са едни от най-здравите коли в света, които се търсят най-много. Повечето автомобили разполагат с четири врати. Някои автомобили обаче имат само две врати, от всяка страна по една. Въпреки че тези автомобили с две врати са по евтини, хората се настаняват в тях много трудно. Освен това ако имате малки деца и се нуждаете от детско столче, настаняването ще бъде много трудно, на задната седалка.

Какъв автомобил да изберем – Съвети за купуване на кола

Автомобилите се разделят на два вида, единият вид е с ръчна скоростна кутия. А другият вид автомобил е с автоматична скоростна кутия. Повечето от хората предпочитат автомобилите с автоматична скоростна кутия. Служителите от нашата компания за пътна помощ препоръчват да си купите автомобил с автоматична скоростна кутия. В колата с ръчна скоростна кутия има три педала, а в колата с автоматична скоростна има два педала. Предимството ви е че, в едната кола ще използвате двата крака, а в другата кола ще използвате само единия крак. И същевременно няма да имате нужда да сменяте скоростите. С автомобила който има автоматична скоростна кутия, може да икономисате повече гориво и да ускорите много по-бързо. От автомобила който има ръчна скоростна кутия. Въпреки това като се вземат всички удобства, за предпочитане остава автомобилът с автоматична скоростна кутия.

Съвети за купуване на автомобили

Не забравяйте да направите списък на екстрите на автомобила. Повечето екстри които се търсят са, хидравлика, въздушни възглавници. Електрически врати с електрически стъкла и огледала, климатик, детски предпазни ключалки. Кожен салон, цвят на автомобила за по-лесно продаване на автомобила. Можете да си купите нов или употребяван автомобил. И двата автомобила имат плюсове и минуси. Ако работите в стабилна компания и получавате големи доходи, може да си закупите нов автомобил. Новите автомобили трябва да бъдат закупени от дилъри на автомобили. Автомобилите които са втора употреба може да бъдат закупени от частни лица или от търговци на автомобили. Независимо какъв тип автомобил купувате, бъдете винаги готови да се договаряте с дилъра на автомобили или частните лица. За разлика от повечето други стоки, цените на автомобилите не са фиксирани. И за това е много важно да се спазарите и да намерите най добрата цена.

Съвети за купуване на кола

След закупуване на автомобила, трябва да сключите застрахователна полица гражданска отговорност. И по ваше усмотрение може да си направите автокаско. Инспекции по безопасност и емисии. Преди да регистрирате автомобила си, ще трябва да проверите автомобила за безопасност и вредни емисии. Тези проверки може да се извършат на всяко разрешено място. Ако купувате нов автомобил, те ще бъдат извършени автоматично. Инспекция за безопасност. Инспекцията за безопасност включва проверка на основните характеристики за безопасност на спирачките. Гумите, фаровете, чистачките, стоповете и други. Когато преминете проверката за безопасност. Инспекторът ще Ви постави стикер върху предното стъкло на автомобила с изтичане на срока на годност. Тя обикновено се предлага за една година. Ако имате някакъв проблем с техническото състояние на автомобила Вие ще получите отметка, която показва кои части са в неизправност. След това трябва да посетите авто сервиз, за да отстраните повредените части.

Съвети за преминаване на годишен технически преглед

Ако сте завършили двигатели с вътрешно горене, може и сами да извършите отстраняването на тези неизправности. Инспекция на емисиите. Емисионната инспекция проверява дали вашият автомобил изхвърля повече вредни емисии от нормалните. Ако вашата проверка премине успешно, ще Ви бъде издаден документ, че автомобилът е годен за експлоатация. За това вие трябва да представите всички видове документи при регистрацията на вашият автомобила. Проверката за вредните емисии е валидна за две години. Регистрация на автомобила. Трябва да регистрирате автомобила на ваше име, преди да го управлявате. За да регистрирате автомобила си в кат вземете оригиналните талони на превозното средство, което сте получили от продавача. Застраховката за гражданската отговорност и документа за платена еко такса. Ако сте закупили автомобила от частно лице ще трябва да представите фактура за платен годишен данък.

Съвети за номерата на автомобила

Съвети за купуване на кола. След проверка на всички документи, ще ви бъдат издадени нови талони на автомобила (голям и малък) плюс два броя регистрационни табели. Ако сте от провинцията ще Ви бъде издадена временна регистрация с временни номера, които ще бъдат валидни един месец. Съвети за безопасност. Винаги носете предпазни колани, като водач на моторно превозно средство. Трябва да сте абсолютно сигурни, че който седи в автомобила носи предпазен колан. Не потегляйте докато не се уверите, че всички колани са поставени. Не шофирайте с висока скорост, не използвайте мобилни телефони по време на шофиране. При нужда използвайте режима на телефона на автомобила от високоговорителите и дръжте волана с двете си ръце. Винаги използвайте мигачите когато се пристроявате или завивате. Спазвайте дистанцията между другите автомобили и не шофирайте безразсъдно, не употребявайте алкохол по време на шофиране. Опознайте всички елементи на автомобила си. За повече подробности прочетете ръководството за автомобила.