Съвети за планирана поддръжка

съвети за планирана поддръжка

Съвети за планирана поддръжка

Подобно на ежегодните пътувания до вашия личен лекар за преглед. Добре обмисленото споразумение за планирана поддръжка с квалифицирана и уважавана сервизна компания може драстично да увеличи дълголетието на вашето оборудване. Както и значително да намали оперативните Ви разходи. Обратно, експлоатацията на моторни превозни средства без планирана поддръжка или позволяване на неопитна компания да управлява вашата програма. Може да доведе до увеличени експлоатационни разходи, престой и намален полезен живот на вашите моторни превозни средства. Съвети за планирана поддръжка. През годините на извършване на планирана поддръжка за стотици компании на хиляди моторни превозни средства има няколко основни неща, които сме почувствали. Това е че всички наши клиенти трябва да знаят за планираната поддръжка и искаме да споделим тези теми с вас. За да ви помогнем да разберете по-задълбочено планираната поддръжка или просто потвърдете отново плана, който вече имате.

Съвети за планирана поддръжка

Поискайте да видите формуляр за инспекция на компанията, която използвате. Ако такъв не съществува, тогава е най-вероятно вашите моторни превозни средства да не се проверяват и поддържат правилно. Нека някой да направи случайни проверки на случаен принцип, за да е сигурен, че проверките се извършват правилно. Не забравяйте, че сте похарчили десетки, ако не и стотици хиляди левове за тези активи. И не само искате да извлечете максимума от тях по отношение на полезния живот. Но вашата цел е да сведете до минимум разходите за поддръжка. Единственият начин да се уверите в това е да имате компетентни и задълбочени сервизни техници. Които да обслужват вашето оборудване за моторни превозни средства. Всичко, което е по-малко, най-вероятно ще ви струва много повече в дългосрочен план.

Какви са процентите на завършване?

Знаете ли колко от вашите моторни превозни средства се обслужват според графика, които са изложен в споразумението? Ако наемете нов доставчик на услуги, като поискате степента на завършване да е не само подходяща, това е от съществено значение. Ако вашият бъдещ доставчик не знае степента на завършеност, това означава че вашите моторни превозни средства няма да бъдат обслужвани навреме. Поискайте препоръки. Всеки ден управлявате прекомерно много вашите моторни превозни средства. Производителността и безопасността на служителите са на върха на списъка. Няма по-добър начин да разберете какъв вид услуга да очаквате от вашия бъдещ доставчик на услуги. Отколкото да попитате настоящите си клиенти. Направете кратък списък от три до четири компании и след това им се обадете.

Как планираната поддръжка намалява разходите?

Подобно на старата реклама можете да ми платите сега или можете да ми платите по-късно, игнорирането на малките разходи води до по-големи разходи по пътя. Но какво означава това и какво причинява това. Нека си признаем, вашите моторни превозни средства работят в по-малко от оптималните атмосферни условия. Това води до натрупване във филтрите, които поддържат въздуха, маслото и хидравличната течност чисти. Утайките могат да предизвикат хаос по вътрешните работни части на двигателя и да доведат до преждевременна повреда. Като по този начин увеличават разходите Ви през целия живот на Вашето оборудване. Гумите, които са износени или повредени, увеличават устойчивостта на тази гума и водят до увеличени разходи за гориво. Скърцащото колело се нуждае от смазване. Когато дадена част се счупи, моторните превозни средства не работят и обикновено това води до повече време за престой.

Съвети за планирана поддръжка

Поддържането на правилно смазани ключови точки намалява триенето, което намалява износването. Това води до по-гладка работа, подобрена производителност и удължен живот на частите. Комбинирането на всичко това намалява оперативните Ви разходи. Износени части. Когато частите се повредят, това често може да доведе до повреда на други части. Смяната на износеното сега подобрява времето за работа и намалява вероятността моторни превозни средства да се наложи да бъде откаран в автосервиз за по-обширен ремонт. Нашата компания го препоръчва. От гледна точка на безопасността е важно да се уверите, че моторни превозни средства работят безопасно. Пренебрегването на тази препоръка може да струва скъпо в случай на злополука на работното място. Работата с компания, която задава въпроси, може да оптимизира и да намали разходите за вашата програма за планирана поддръжка. Ако вашите моторни превозни средства работят при екстремни условия като повдигане на тежки товари в горещината, те ще се нуждаят от повишено внимание.

Отговорност на вашия оператор

Ако обаче вашите моторни превозни средства са по-леки и се използват по-малко от пълна смяна, те няма да се нуждаят от чести посещения от вашия сервизен техник. Знанието колко често трябва да се обслужват вашите моторни превозни средства е плод на опит. Уверете се, че вашият доставчик на услуги задава въпроси и слуша. Изисква се ежедневна проверка на всички моторни превозни средства които работят. Тази ежедневна проверка се простира извън обичайните светлини, аларми, предпазни колани, спирачки и ускорител, които често виждаме. Необходимите елементи за проверка включват ремъци и маркучи, ниво на моторното масло, охлаждаща течност на двигателя. Въздушен филтър и резервоар за спирачки, за да назовем само няколко. Посетете вашия потенциален доставчик на услуги. Можете да научите много неща, като посетите вашия бъдещ доставчик на услуги. Колко подреден е отделът за части? Попитайте за техните процеси.

Съвети за планирана поддръжка

Поискайте да видите как те проследяват планираната поддръжка и да се срещнете с хората, които ще отговарят за управлението на програмата за планирано поддръжка на вашата фирма. Чисто ли е съоръжението? Добре ли са поддържани терените? Небрежното и безпорядъчно съоръжение обикновено означава, че можете да очаквате същото за вашата програма за планирана поддръжка. Нашият опит доказва че има малко квалифицирани ресурси във всеки един град, които могат да изпълнят подходяща програма за планирана поддръжка. Харчат се десетки, понякога стотици хиляди левове, за да купите това оборудване, защо не го предадете в ръцете на компания, която ги разбира и има богат опит с тях. Изискванията са моторните превозни средства да се обслужват от оторизирани автосервизи.

Какво трябва да знаете

Съвети за планирана поддръжка. Трябва да знаете обаче че, вашата сервизна компания е достатъчно квалифицирана, за да издържи теста и да има богат опит, за да разбере пълния спектър от поддръжка на моторни превозни средства. Нашата компания извършва хиляди транспортирания на моторни превозни средства всяка година и ние знаем какво е необходимо, за да оптимизираме вашата програма за планирана поддръжка и бихме се радвали на възможността да ви поговорим за текущата ви програма или да ви помогнем да създадете персонализирана програма за планирана поддръжка за вашите моторни превозни средства. Ние ще ви свържем с някой, който може да ви помогне веднага.