Пътна помощ

0899 79 99 99

Удостоверение за пътна помощ

Удостоверение за пътна помощ.

В съвременния живот, да работиш пътна помощ незаконно, може да създаде изключителна опасност, свързана с много рискови ситуации. Какво би могло да се случи, ако автомобилът падне от платформата. Или пък има нанесени щети, по ходовата част на автомобила. Последиците от тези неприятни мигове, може да доведе до проблеми, свързани със съдебни искове, от страна на гражданите. Ако се окаже, че извършвате незаконен транспорт, може да ви бъде предявено обвинение и наложено административно наказание. Всички тези главоболия, може да си ги спестите, ако си извадите удостоверение за репатриране. След време ще изградите отлична репутация, като професионална фирма за пътна помощ. За качествен превоз на автомобили и микробуси, ще трябва да си закупите специализиран камион за пътна помощ. С превоза на автомобили, Вие ще изградите авторитет, сред фирмите за пътна помощ.

До кого се изпраща молбата за издаване на удостоверение за репатриране

1.Молба, до изпълнителния директор, на Агенция Пътна Инфраструктура, за издаване на удостоверение за регистрация. 2.Ще Ви бъде необходимо, нотариално заверено копие от съдебното решение, за регистрация на фирма. Или документ удостоверяващ, че сте вписан в търговския регистър. 3.Удостоверение за актуалното състояние на фирмата, вписан в търговския регистър. 4.Декларация от президента който управлява фирмата и липса на несъстоятелност. 5.Актуален списък на всички превозни средства на фирмата, с които ще бъде извършен превозът с пътна помощ. 6.Нотариално заверено копие, от регистрационния талон на автомобила. 7.Нотариално заверено копие, за технически преглед на автомобила, с валидност към датата за подаване. 8. Удостоверение за правата на кандидата, за телефонен номер, към мобилния оператор. 9. Лична карта на президента на фирмата, трите имена и единният граждански номер. 10. Актуален телефон за връзка с президента на фирмата. 11. Копие от квитанция за платена такса, за издаване на разрешително за пътна помощ.

Къде се подават документите за издаване на удостоверение

Всички документи, се подават в деловодството, в сградата на АПИ, която се намира в град София, площад Македония №3. За изваждането на удостоверение за пътна помощ, ще ви е необходимо доста време и търпение. При наличието на тези документи, Вие спокойно може да извършвате услугата пътна помощ. Междувременно, ще ви е необходимо да си поръчате динамичен сайт, с цените на предлаганите от Вас услуги. По този начин клиентите ще разберат, че Вие работите като специализирана фирма, за репатриране на автомобили и техника. С течение на времето, Вие ще получавате отзиви от клиентите, за коректно извършената работа. След време Вие ще станете истински професионалисти, за репатриране на леки автомобили. Достатъчно е само, да държите на високото качество и коректността към клиентите. Президента на компанията лично получава удостоверение за пътна помощ. Информация за получаване на удостоверение за пътна помощ ще намерите в сайта на АПИ.

Документи за професионална компетентност

Когато се извадят всички нужни документи, ще трябва да изкарате курс за професионална компетентност. Времето за изкарване на курса за професионална компетентност, трае 14 дни. За целта е нужно медицинско свидетелство, копие от лична карта и копие от шофьорска книжка. Такива курсове се провеждат всеки месец, в сградата на ДАИ. Ако не можете да вземете изпита от първият път, ще се наложи да се явите повторно. При успешно представяне на изпита, Вие получавате документ за професионална компетентност. Този документ доказва, че Вие сте правоспособен водач, за работа с пътна помощ. Законът излишно забранява, извършването на превоз на автомобили и техника, без документ за професионална компетентност. Така Вие ще имате нужната квалификация, при товарене на автомобили и техника, върху платформата на автомобила. При липса на този документ за професионална компетентност, водачите носят наказателна отговорност, при увреждането на автомобилите.