услугата пътна помощ

Какво представлява пътна помощ

Защо трябва да помислите за пътна помощ. Както се казва във старата поговорка, „по-добре безопасно отколкото съжалявам“. И докато близо една четвърт от българските автомобилисти нямат застрахователна полица за пътната помощ. Има безброй причини, поради които трябва да я имате. Какво представлява услугата пътна помощ. По същество пътната помощ идва при вас, помагайки на шофьорите. Когато не могат да стигнат до автосервиза за ремонт или магазина за авточастите. Обикновено пътната помощ предлага теглене, подаване на стартов ток, смяна на гумите, отключване на автомобила и доставка на гориво. Ако имате авария и вашият автомобил не се движи, ще ви бъде осигурен специализиран камион за теглене. Колата ви ще бъде изтеглена до най-близкия автосервиз. Ако имате предпочитан сервиз за ремонт, вероятно ще бъдете таксувани за необходимите допълнителни километри.

Услугата пътна помощ и подаване на стартов ток

Това означава, че трябва да се подаде стартов ток на автомобила. За да може да стигнете до най-близката точка, където можете да си купите нов акумулатор. Това разбира се е различно, ако управлявате електрически автомобил. Когато имате нужда от подаване на стартов ток, желателно е да потърсите специализирана фирма за подаване на стартов ток със блустер. С блустера няма никаква опасност от възникването на проблеми, които са свързани с електрическата инсталация на автомобила. Блустера подава точното количество напрежение, необходимо за запалване на двигателя. При такива ситуации няма опасност от повреда в бордовия компютър на автомобила. Ако търсите по евтин вариант за подаване на ток. Може да повредите компютъра на автомобила, като подадете ток на акумулатора с обикновени кабели. Подаването на ток с кабели към друг автомобил, може да причини много проблеми във електрическата инсталация на автомобила.

Услугата пътна помощ и смяна на спуканата гума с резервната

Затова ние от Пътна Помощ Албена Експрес ви съветваме да ползвате услугите само на специализираните фирми. Спуканите гуми са една от най-честите причини да се потърси пътна помощ. Обикновено служителите от специализираните фирми ще пристигнат и ще сменят вашата спукана гума с резервната. Която се намира в багажника на вашият автомобил. Въпреки това, това резервно средство ще трябва да бъде заменено. Така че веднага щом колата ви е готова, трябва да се насочите директно към магазин или сервиза за гуми. Ако пренебрегнете това, може да се окажете отново в такава ситуация, каквато сте били преди. Желателно е да управлявате автомобила с такива гуми, които препоръчва завода производител. Не е желателно да управлявате автомобила с различен цолаж на гумите, особено ако автомобилът ви е 4×4. Ако не разполагате с точния размер гуми, потърсете такава гума, която е за вашият автомобил.

Услугата пътна помощ и доставка на гориво до автомобила

Някои от покритията за пътна помощ може да включват и доставка на гориво до вас. Ако ви изтече горивото по време на шофиране и не сте много далече от бензиностанцията. Сервизен специалист ще ви достави необходимото количество гориво, за да стигнете до най-близката бензиностанция. Цената на горивото обаче, трябва да се заплати веднага на сервизният специалист който ви доставя горивото. Тя принадлежи към всички останали цени, които се предлагат от близките бензиностанции. Ако автомобилът ви не запали след като сте сипали горивото в резервоара. Ние ви съветваме няколко пъти да включите и изключите автомобила от контакт. За да може горивната помпа в резервоара на автомобила, да подкачи необходимото количество гориво до инжекторите на двигателя. Ако не можете да се справите, сервизният техник ще ви помогне да запалите двигателя на автомобила. След като пристигнете до най-близката бензиностанция, ви съветваме да заредите необходимото количество гориво.

Услугата пътна помощ и заключване на автомобила

Заключване – това е налице, когато не можете да получите достъп до вашия автомобил. Ако се изисква професионален авто ключар, вашата помощ може да помогне. В България има и друга основна причина, поради която е изключително важно да се мисли за пътна помощ. Прегряването на автомобилите през лятото е сред най-често срещаните инциденти, с които трябва да се справят доставчиците на пътни помощ. Тъй като интензивната топлина през лятото често причинява прегряване на двигателите. Изключителната лятна топлина оказва натиск върху елементите, които се намират под капака на автомобила. Като радиатора, акумулатора и гумените маркучи, които свързват охлаждащата система. И разбира се, ужасната ситуация при която бебе или домашен любимец е случайно заключен в автомобила. Пътната помощ може да помогне. Ако вашето дете или домашен любимец е случайно заключено в колата, което хората все още правят. Независимо от предупрежденията, защо не трябва да оставяте домашен любимец или дете във заключен автомобил.

Услугата пътна помощ и съвети за безопасност на детето

Във действителност такива извънредни ситуации все още се случват, независимо дали това е бебе. Домашен любимец или собственик, който е заключен във автомобила с любимият си човек. Пътна помощ Албена Експрес препоръчва. Нито един домашен любимец да не бъде оставен сам в заключен автомобил, независимо от времето на годината. Ако детето ви е случайно заключено в превозно средство или виждате дете в заключено превозно средство, моля направете следните стъпки. Ако детето е в превозното средство и не можете да отключите вратата и те са в беда или е горещо. Обадете се на 112 и незабавно поискайте полицейска помощ. Ако детето не е в затруднено положение или горещо. Можете да се обадите на 112 или да се обадите на всеки доставчик на пътна помощ. Те ще пристигнат възможно най-бързо, за да отключите безопасно автомобила. Това важи независимо от това, дали превозното средство или детето е ваше.

Какво да направите ако детето е в беда

Ако детето е в беда или страда от високи температури, полицията може да ви посъветва, да счупите прозореца. За да получите достъп до детето, възможно най-бързо. Уверете се, че предавате ясно обстоятелствата за детето на полицията, тъй като те могат да осигурят най-добрата препоръка. Ако вашият домашен любимец е случайно заключен в превозно средство. Или виждате домашен любимец в заключено превозно средство, моля, направете следните стъпки. Ако домашният любимец е в превозно средство и не можете да отключите вратата, обадете се на доставчика на услугата пътна помощ. Те ще пристигнат възможно най-бързо, за да може безопасно да отключите автомобила. Ако животните изглеждат зле или са в беда, обадете се на 112 и полицията ще ви даде допълнителни инструкции. Въпреки това, докато приблизително три четвърти от българите не са застраховани за пътната помощ, процентът на застрахованите остава по-голям.

Как да решите дали имате нужда от услугата пътна помощ

Както и нивото на покритие и коя компания за пътно подпомагане е най-популярна, като повечето автомобилисти избират основните доставчици. Съгласно вече разяснените причини, по принцип се препоръчва да имате застраховка за пътна помощ. Има обаче и други неща, които трябва да вземете предвид, когато решавате дали това покритие ви е необходимо. Възрастта на превозното средство е основен фактор. Новото превозно средство може да не се нуждае от пътна помощ през първите няколко години. Първо, някои дилъри всъщност хвърлят това с покупката на колата. Разбира се, това също зависи от държавата, в която живеете и дали основният държавен доставчик предлага това. Второ, може да има налична помощ на производителя. Ако останете в района си, вероятно ще бъдете близо до автосервиз, бензиностанция или някой, който може да ви помогне. Ако оставите автомобила си в гаража в празничните дни, защото се придвижвате с обществен транспорт.

Смятате ли че трябва да имате застраховка за услугата пътна помощ

Ако не пътувате постоянно с автомобила си, може би не ви трябват непременно пътна помощ, защото често няма да шофирате. Въпреки това, ако ще пътувате редовно, на места които не познавате или не пътувате във страната. Определено си заслужава да си направите застраховка за пътна помощ. Няма нищо по-лошо от това, че сте останали на непознато място, имате нужда от гориво или подаване на стартов ток. Ако сте млад шофьор и имате застрахователна полица към ADAC. Може да не смятате, че пътната помощ ще ви е необходима. Тъй като може да не шофирате достатъчно често, за да го оправдаете. В този случай вашият автомобилен механик, може да ви даде препоръка въз основа на знанията ви за вашият автомобил. Ако не друго, пътната помощ ви дава спокойствие, че притежавате застраховка. Тя ви предпазва, когато имате нужда от нея и ви дава спокойствие, че само едно телефонно обаждане ще ви помогне.