Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Устройства за стартиране

устройства за стартиране на автомобили

Устройства за стартиране

Устройства за стартиране са много актуален тип оборудване. Едва ли е възможно да си представим автомобилна услуга, която може да се справи без нея. Също така много често устройствата за първоначално зареждане се купуват за лична употреба. Какво трябва да знаете за тези, които търсят стартово зарядно устройство за автосервиза ? Доброто стартово зарядно устройство ще изплати парите, които са изразходвани за него, и ще ви помогне дори и в най-критичната ситуация. Ето защо е много важно да се направи правилният избор. Кратък преглед на целта за стартиране и зареждане на устройства. Устройствата за първоначално зареждане са предназначени да стартират двигателя с изтощен акумулатор на автомобила, както и да го зареждат. Понастоящем на пазара има много различни устройства за стартиране. Всеки от производителите гордо заявява, че неговото е най-доброто на пазара. Изглежда, че изборът е прост и очевиден, но не всички мислят така.

Избор на устройства за стартиране

Опитахме се да направим избор на стартово и зареждащо устройство за автомобила. Освен това ще говорим за устройствата за подаване на стартов ток и зареждане, които също могат да бъдат оптимално решение за определени ситуации. През зимния период, когато температурата рядко се повишава над нулата, акумулаторната батерия губи своя капацитет много по-бързо. Процесът на зареждане на акумулатора на автомобила при температури под нулата е много по-бавен. Това води до факта, че в даден момент зареждането на акумулатора просто не е достатъчно. За да осигури стартовия ток и да стартира двигателя на автомобила. Трябва да знаете, че изхвърлянето на акумулатора може да се случи по всяко време на годината. Не е трудно да повредите акумулаторната батерия. Достатъчно е да забравите, да изключите светлините, оставяйки автомобила на паркинга. Акумулатора трябва да бъде винаги зареден напълно.

Какво зарядно устройство да изберете

Краткото пътуване при студено време, не ви позволява да спазвате това изискване. Затова през зимата, зареждането на вашия акумулатор на автомобила е препоръчително, като за тази цел се използва зарядно устройство или стартово зарядно устройство. Това ще ви помогне да удължите живота на автомобила. Какво да изберем: стартиране, зарядно устройство или стартер ? Представете си, че сте мислили добре и все пак сте решили да закупите специално устройство за зареждане на изтощена акумулаторна батерия. Имате избор: устройства за стартиране, зареждане и стартиране. Кое от тях е най-добро за вас и защо е толкова важно да изберете правилното. Предпочитание, разбира се, трябва да си закупите устройството за зареждане, тъй като то е най-функционално и ще помогне във всяка ситуация. Но тук всичко зависи от цената на оборудването. Като правило, устройствата за стартиране и зареждане са няколко пъти по-скъпи от тези, които започват или зареждат. И ако нямате нужда от някоя от функциите, тогава защо трябва да плащате за това.

Професионални зарядни устройства за стартиране

Също така, устройствата за стартиране на зареждането са рядко напълно професионални и се нуждаят от постоянно захранване. Друго нещо е, че след като направите грешния избор, в крайна сметка можете да загубите. Ето защо първо трябва да определите вида на устройството. И така, за какви случаи и с какво точно можете да излезете. Имате ли увереност в акумулатора, но искате да се застраховате, за да гарантирате стартирането на двигателя във всички ситуации. Препоръчваме ви да изберете устройство за стартиране блустер. И накрая, универсално решение за всички случаи – избор на качествено стартово зарядно устройство. Да, това ще изисква големи инвестиции, тъй като цената му е по-висока, но това устройство ще се превърне в надеждна гаранция срещу всички проблеми с акумулатора. Как да изберем устройство за подаване на стартов ток на автомобила. Професионален блустер, Power start 12-24 волта, е най-доброто решение за вас.

Устройства за стартиране – Power start

Проектиран специално за 24 V-волтови камиони, но с добавена възможност от 12 V за автомобили. Особено е подходящ за фирмени автопаркове, където по-голямата част от тях са 24 V – волтови превозни средства. Напрежение 12 v + 24 v DC батерия 2 x 26A h. Cranking Amps 1100/1100. Максимален ток, който може да бъде изтеглен от Power start, по време на завъртане за определен период от време. При определена температура и до определен край на напрежението на разряд. Пикови 3500 ампери, абсолютният пиков моментен ток, измерен по време на разряд в еквивалент на късо съединение. Кабелна скоба, напълно изолирана, предпазител 500 А, кабели 50 мм / 1.8м, предупреждение за поляритет. Защита от късо съединение, главен прекъсвач, зарядно устройство 8А. За избор на автомобилен блустер, както и да се поддържа баланс между цена и качество, е необходимо да се знае че. Напрежението на акумулаторната батерия, разграничава устройството за подаване на стартов ток.

Заключение за устройства за стартиране

При избора на зарядно устройство трябва да се ръководите от изходното напрежение. По аналогия с устройства за подаване на стартов ток, зареждането се разделя на 12 V и 24 V. Преди да закупите зарядно устройство. Ще трябва да прочетете неговата капацитетна характеристика. Можете да вземете информация от производителя на зарядното устройство, за характеристичните му данни. За да изберете правилното стартово зарядно устройство, трябва да се уверите. Че то съвпада с акумулатора на автомобила и неговите параметри. Като, номинално напрежение, захранващо напрежение, ефективен ток на зареждане и капацитета на акумулаторната батерия за които е предназначено. Колкото по-мощно е устройството и колкото повече функции има, толкова по-скъпо ще бъде то. Затова избора на зарядно устройство трябва да бъде или предназначено само за леки автомобили с 12 V, или само за товарни автомобили до 24 V. Затова не е нужно да използвате целия си потенциал и възможности.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.