Хибридни автомобили

хибридни автомобили

Хибридни автомобили

Същността на хибридния автомобил е в хибридното захранващо устройство. Ако накратко говорим за плюсовете и минусите на хибридни автомобили, тогава първите включват ефективност и екологичност, а вторите сложност и цена на поддръжка или ремонт. Историята на първия в света автохибрид датира от 1899 година. Когато немския инженер Фердинанд Порше построи хибридна кола Lohner-Porsche Mixte. Която беше оборудвана с бензинов електрически генератор и задвижвана от електродвигатели които са монтирани директно на предните колела. Първата в света хибридна кола беше произведена в Япония – през 1997 година. Toyota представи модел, наречен Prius, след който подобни автомобили започнаха да попълват редиците на други автомобилни производители. Сега ще ви представим 10 факта за най-бързите хибриди в света. Това са Gemballa MIG, Lamborghini Sian, Tesla Model Y, Porsche Cayenne, Lexus UX 200, Ferrari Portofino, Lamborghini Urus. Audi R8 V10, Lamborghini Aventador. Bugatti Chiron, Ford GT, Nissan GT-R, Honda New NSX, Acura NSX и други.

Симбиоза на двигателя с вътрешно горене

Ако сте мислили, че днес почти всеки производител на автомобили може да предложи електрическа кола, вие сте абсолютно прав. Но сега нещо се промени и компаниите с по-малко усърдие обръщат внимание на развитието на EV. Днес хибридните автомобили отново набират популярност. За много автомобилисти комбинацията от ДВГ и електродвигател се оказва най-успешната алтернатива на традиционните превозни средства с двигател с вътрешно горене. Не е необходимо да се говори за производителите на автомобили. Създаването на пълноценни електрически превозни средства е скъпо начинание и продажбите им не носят печалба. Затова много от тях сега се занимават с разработването на универсални платформи. Които в последствие ще позволят инсталирането не само на електродвигатели, но и на бензинови и дизелови двигатели. В момента симбиозата на двигателя с вътрешно горене и електромотора отново е в полза както на производителите, така и на купувачите.

Най-добрите хибридни автомобили

Toyota Corolla Hybrid, този автомобил беше наречен най-добрият модерен хибрид. Компанията веднага предлага две модификации с различен капацитет. Анализаторите прогнозират 90% от продажбите на модели изключително за хибридни версии. Hyundai Ioniq, хибрид това е практичен, висококачествен и икономичен автомобил. Volvo XC90 T8, единственият седем местен хибриден кросоувър, наред с други неща, е най-мощната версия на XC90. BMW 530e – Един от най-добрите автомобили в своя клас може да бъде още по-ефективен и икономичен благодарение на електромотор. Honda CR-V Hybrid – С обичайното пълнене на двигателното отделение, този супер популярен кросоувър на Honda е талантлив автомобил. Електромоторът го прави само малко по-добър. Mercedes-Benz S560e – Този луксозен изпълнителен седан доказва, че ефективността на горивото е подходяща във всеки клас. Останалото е същият готин Мерцедес, но с малко електрическа тайна.

Още информация за най-добрите хибридни автомобили

Приставката хибридна система ви позволява да зареждате батерията от мрежата, за да преминете 50 километра с електрическо сцепление. Ако не ви е необходим, можете да използвате електрически мотор за по-динамично ускорение. Toyota Prius – Времената, когато Toyota Prius беше единственият производствен хибрид, бяха изоставени. Но без него този списък е невъзможен. Настоящото поколение е най-практично, икономично и интересно за управление. BMW i8 – Най-екзотичната кола в класацията. Тук комбинацията от ДВГ и електродвигател е по-вероятно да се използва за производителност, отколкото за спестяване или грижа за околната среда. Toyota Yaris Hybrid – Още една Toyota в списъка на най-добрите. Компактен и сравнително достъпен хибрид е най-добрата сделка за голям град. Богатото стандартно оборудване е допълнителен плюс. Toyota C-HR Hybrid – Новият компактен кросоувър не е особено практичен, но изглежда страхотно и се оказва доста икономичен автомобил. Специалистите смятат това предимство за корпоративния транспорт.

Най-лошите хибридни автомобили

Infiniti Q50 Hybrid – Този автомобил реши да се съсредоточи върху производителността, която електромоторът е в състояние да осигури в комбинация с двигателя с вътрешно горене. Общо 359 конски сили предизвикват одобрително кимване, но експертите наричат ​​този ход труден и неудобен. Очевидно това оказва силно влияние върху цялостното впечатление. Lexus CT 200h – Истински дълъг черен дроб. По принцип автомобилите, произведени под знамето на високите технологии, не съществуват за толкова много. Но този хибрид Lexus е в производство почти девет години! Остарелите компоненти на ранния Toyota Prius днес не могат да издържат на конкуренцията. Едва ли може да се разгледа съвременният асортимент от хибриди – поне на нашия пазар – опит за спестяване на пари. В по-голямата си част газо-електрическите модели са красив „префикс“ към основната моделна гама. Lamborghini Sian е хиперкар със задвижване на четирите колела, който съчетава изразителен дизайн. Това е не само първият хибрид от Sant’Agat Bolognese. Но и най-мощният автомобил в историята на италианския автомобилен производител.