Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Шофиране през лятото

шофиране през лятото

Шофиране през лятото

Летният сезон е идеален за дълго пътувания с автомобил. Часовете през деня са по-продължителни и условията за пътуване са най-сигурни през годината. Въпреки това, някои летни метеорологични условия, като топлина и слънце, са рискови фактори. Чиято опасност може да бъде сведена до минимум, като се съблюдават някои съвети за лятно шофиране. За да се улесни проследяването и правилното постигане на тази серия от съвети за шофиране през лятото. От една страна е важно да приемете всички съвети, свързани с автомобила. А от друга страна, да познавате рисковите фактори, които се отнасят за автомобила и особено за водача. Това не е задължително, но се препоръчва да посетите автосервиз, който ще прегледа автомобила напълно. От съществено значение е да се изследват последиците след зимата. Необходимо е да се провери състоянието на всички течности и да се заменят елементите, които може да са получили повреда, като стъклочистачки или гумите на автомобила.

Използване на климатика през лятото

Има вероятност климатикът на автомобила да не е бил използван през зимата. Преди да дойдат най-високите температури през лятото, е важно климатичните системи на автомобила да работят и да се провери техническото му състояние. Необходимите елементи които трябва да носите през лятото са, резервна гума, жилетка и триъгълник. Водата е от съществено значение, особено през лятото, а също така и някои храни като закуски и консерви. Кошчетата за боклук или тези, които се използват за събиране на тоалетна хартия или кухненски кърпи, тъкани и кърпички, са добри ресурси за превоз в колата по това време на годината. Доказано е, че през лятото може да получите чести припадъци, или слънчев удар от големите горещини. Аварийният комплект или аптечката в автомобила, ще бъдат много полезни във случай с възникването на проблеми с водача или пътниците. Затова, носенето на документи, аптечка и пожарогасител във автомобила е задължително.

Съвети за шофиране през лятото

Що се отнася до съветите, управлението на автомобила през лятото, свързани с водача и пътниците, е от съществено значение. Винаги спазвайте препоръчителното време за почивка с автомобила. Трябва да спрете за кратка почивка, за период от 20 минути, на всеки два часа шофиране. Или между сто и петдесет и двеста километра пътуване. Използването на вода и сокове през летните горещини е препоръчително. Алкохолните напитки са изрично забранени, при шофиране с автомобила. Избягвайте да управлявате автомобила по средата на деня, или през най-горещите дни. Идеалното време да управлявате автомобила през лятото е, сутрин или вечер. Използвайте слънчеви очила, за да избегнете проблемите със зрението, поради прекомерната слънчева светлина. Прегледайте автомобилната застраховка и опознайте покритието, включено в полицата. От съществено значение е да имате координатите за контакт със застрахователната компания и службите за денонощна пътна помощ.

Съвети за безопасност и шофиране през лятото

Всяка година през лятото, има твърде много катастрофи и жертви по пътищата. Много от тях, може да бъдат избегнати, като следвате тези няколко съвети за шофиране през лятото и винаги да залагате на безопасността. Ваканционният сезон може да означава високи температури, повишени нива на стрес и допълнителни изисквания към вашия автомобил. Така че тук е нашият съвет, за да може да ви помогнем за по-големите предизвикателства на лятото. Изгубени ключове. Лесно е да изгубите ключовете на автомобила си в пясъка или да унищожите дистанционното си управление. Поставете ключовете си на безопасно място и проверете ръководството на автомобила. Има ли алтернативен начин да отворите вратите, ако устройството за дистанционното управление спре да работи. Имате ли нужда от резервен ключ за автомобила или за ключалките на автомобила ? Повече информация за услугата Пътна Помощ и как се отключва автомобил, може да намерите в страниците на интернет.

Съвети за гумите на автомобила и шофиране през лятото

Ако гумите на автомобила са вече повредени или имат ниско налягане, по-високите температури през лятото ще увеличат риска от спукване. Уверете се, че редовно проверявате състоянието и налягането в гумите. Увеличете налягането в гумите като ги напомпате и ги проверете с необходимия манометър за гуми. Проверете и гумите на караваните и ги заменете с тези, които имат признаци на напукване в страничните стени или жлебовете на протектора. Прегряване. Високите температури може да влошат проблемите на охладителната система. Важно е да проверявате редовно системата за охлаждане, за да избегнете прегряването на двигателя. Заслепяването от слънцето причинява много злополуки, но можете да намалите ефекта, като запазите предното стъкло хубаво и чисто. Като подмените износените или повредени чистачки на предното стъкло. Може да използвате слънчеви очила в автомобила си целогодишно, но избягвайте лещи, които потъмняват при силна слънчева светлина.

Съвети за уморително шофиране през лятото

Ако се почувствате уморени, спрете за кратка дрямка до 30 минути или изпийте чаша силно кафе. Включете 20-минутна почивка при пътувания с повече от три часа. При по-дълги пътувания, вземете почивка на всеки няколко часа. Вземете няколко кратки най-малко 20 минути спирания, отколкото една дълга. Не пийте алкохол и не яжте тежка храна, преди да шофирате. Уверете се, че всички лекарства които приемате, не предизвикват сънливост. Затваряйте прозорците и вентилационните отвори, за да намалите течението в автомобила. Почиствайте редовно стелките на автомобила, за да се отървете от прахта която дишате. Носете слънчеви очила, за да блокирате ярката слънчева светлина. Придържайте се към всяка временна ограничена скорост, която е поставена на място и спазвайте разстоянието от предния автомобил. Ако сте пушач, не изхвърляйте цигарата си от прозореца, когато сте я изпушили. По този начин може да причините пожар.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.