съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Шофиране през нощта

Разпознаването на цветовете и периферното виждане се проявяват, когато слънцето залезе. Също така, ние сме естествено по-малко бдителни през нощта. В резултат на това, нощното шофиране е една от най-опасните дейности, които можете да направите, статистически казано. Шофиране през нощта. От всички фатални автомобилни произшествия, 49 % се появяват през нощта, въпреки че има по-малко шофьори по пътя. Всъщност, нощното шофиране е почти три пъти по-голямо от тази на дневното шофиране. Пияните шофьори, съня и животните, са само част от опасностите които трябва човек да се бори на пътя. При такива условия е много трудно за човек да се концентрира върху пътя. Околната среда също може да бъде засегната поради лоши условия на видимост, създадени за водача. Възрастовият фактор има значение, ако сте на повече от 50 години, по-добре да откажете такива пътувания. Умората, сънливостта и загубата на сила нарушават концентрацията. Не се изнасилвайте при такива условия. Нищо не е толкова важно, колкото живота и здравето на вас и вашите близки.

Предпазни мерки при нощно шофиране

Краткият сън може да запълни изгубената енергия и да спести ненужните действия. Спазвайте ограничението на скоростта, когато шофирате през нощта. Бъдете внимателни докато шофирате. Ако забележите, че някой шофьор е уморен и извършва неправилна маневра, опитайте се да му сигнализирате или да му помогнете. Проверете състоянието на автомобила си, проверете наличието на всички атрибути за нощно шофиране. Липсата на електрически крушки и други елементи имат лош ефект върху шофирането на тъмно. Условията за шофиране през нощта са много различни отколкото условията на шофиране през деня. С настъпването на тъмнината видимостта се влошава, следователно зрителното поле се намалява. Перспективата на пътя се губи и визуалното представяне на пространството се нарушава. Силуетите на предметите в тъмното се сливат в обща маса, контурът им очертава замъгляване и става трудно да се различи.

Оптична илюзия при шофиране през нощта

През нощта наблюдателността е намалена, особено по селските пътища, зрението се уморява по-бързо, отколкото през деня. Може да има моменти, когато директното визуално възприятие се заменя с движение за памет. Шофирането през нощта също се усложнява от възможността да заслепите шофьорите с фаровете на насрещните автомобили. Наблюдението на пътя може да бъде предотвратено от отражението в предното стъкло на фаровете на автомобили, падащи през задното стъкло. Играта на светлина и сенки, които се появяват през нощта с колеблива или движеща се светлина, влошава условията за наблюдение. Тя създава погрешно схващане за пътната обстановка, изкривява действителните контури на местните обекти. Когато шофирате автомобила привечер, през нощта или призори. Шофьорите които нямат достатъчен шофьорски опит, понякога изпитват фалшиво зрително възприятие, така наречената оптична илюзия. По този начин, успешното и безопасно шофиране на автомобила през нощта прави шофьора по-взискателен.

Шофиране през нощта

Шофьорът трябва да знае характеристиките на шофиране през нощта при всякакви работни условия и методи. Които улесняват ориентацията в тъмното, да може да управлява автомобила при различни условия на пътя и без светлина. При всякакви условия на пътя, бързо да се ориентира в нощните условия и да намери правилната посока. За да преодолее трудностите при нощната работа, водачът трябва да бъде добре подготвен за пътуването. Подготовката за нощно пътуване, изисква специално внимание, всичко трябва да бъде обмислено и предвидено. За да се осигури непрекъсната работа на автомобилите и навременната доставка на стоки. Принудителните спирки са неприемливи, особено при нощно пътуване, тъй като при лоша видимост те могат да доведат до сблъсък. Принудителните спирки по пътя могат да доведат до пристигане до местоназначението по-късно. Тъй като е много по-трудно да пътувате през нощта, като увеличавате скоростта отколкото през деня.

Какво е необходимо за шофиране през нощта

Когато подготвяте автомобила за пътуване и още повече за нощно пътуване. Е необходимо да се гарантира пълната му готовност за работа, в основата на която се крепи техническото му състояние. Инструментите и аксесоарите трябва да се поставят на работното място в определен ред. Шофьорът трябва да знае точно къде и как се приписва свойството на автомобила. За да се бори с отражението на фарове от другите автомобили и уличната светлина, преминаваща отзад и която попада върху предното стъкло. Препоръчва се инсталирането на подвижна завеса, която при необходимост покрива задното стъкло. След като получи транспортната задача, водачът трябва да се запознае с маршрута, особено ако трябва да отидете в непознати райони. Както и да се консултирате с прогнозата на времето. Той трябва да изясни разстоянието на предстоящото пътуване, основните и междинни точки на преминаване. В същото време е важно да запомните местата на завоите и техните характерни знаци.